Opbouw sessies

Naast mijn jarenlange ervaring op het gebied van depressie, burn-out en hsp (hoogsensitief persoon), heb ik ook ervaring met postnatale depressie, echtscheiding, ontslag, chronische hoofdpijn en chronische nekklachten (whiplash).

Vanuit deze ervaringen en de opleiding tot Basiscoach, die ik gevolgd heb bij Albert Sonnevelt, ziet de opbouw van mijn sessies er als volgt uit:

De eerste en/of tweede sessie als ervaringsdeskundige:
In de eerste sessie maken we kennis met elkaar en mag jij mij alles vertellen wat je aan mij kwijt wilt. Bijvoorbeeld dingen die je misschien niet tegen jouw directe omgeving durft te zeggen, omdat je bang bent dat ze zich zorgen gaan maken. Ik wil je vooral het gevoel geven dat je gehoord wordt en dat je er mag zijn zoals je bent. Vervolgens mag je aan mij, als ervaringsdeskundige, zo goed als alles vragen. Zoals: welke therapieën heb ik gevolgd? Welke medicijnen heb ik gebruikt? Wat heeft mij het beste geholpen? En hoe kan het, dat ik depressie niet zie als een ziekte, maar als een transformatieproces?

Enkele vervolgsessies als ervaringscoach:
Als je nog verder wil gaan, wil ik jou als ervaringscoach, in enkele vervolgsessies zelf laten onderzoeken wie jij in de basis bent. Welke kwaliteiten en talenten worden zichtbaar als jouw gedragspatronen wegvallen? Zodat je weer mogelijkheden kunt gaan zien om jouw leven nog waardevoller en vitaler te maken. Bij deze sessies wordt als leidraad het coachmodel van de Basis Coach gebruikt.